Hoe hou je het digitaal ook leuk?!

Anita BarthNieuwsberichten

Social media zijn overal om ons heen. Smartphones, tablets, laptops, vaste computers, je bent altijd maar een paar klikken verwijderd van je accounts en profielen. Voor veel kinderen (en volwassenen) is dat erg prettig en handig. Je maakt even snel een afspraak, je kletst makkelijk bij, je bekijkt wat fotootjes van je vrienden en checkt de laatste filmpjes. Het is leuk om op die manier contact met elkaar te houden, en op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. En het gaat maar door, 24 uur per dag. Er is altijd wel wat nieuws te vinden.

Het is een stuk minder leuk als je telkens WhatsApp berichten krijgt waarin staat dat je een loser bent. Of dat iemand creatief is geweest met jouw foto en fotoshop, zodat je er nu wel heel raar uitziet. Het is helemaal naar dat niet alleen je eigen klas, maar ook een groep hoger iedereen de foto kan zien. Dat is pesten, digitaal pesten. We noemen dat ook wel digipesten of cyberpesten.

Op de Triangel besteden we hier ook aandacht aan door hierover met de kinderen in gesprek te gaan hoe we ons op een goede, leuke manier kunnen gedragen op social media. Deze week krijgt groep 8 een folder mee naar huis vol informatie die ouders met hun kinderen kunnen bespreken. Binnenkort krijgt ook groep 7 de folder.

Klik voor meer info op onderstaande link:

www.facebook.com/STOPDigiPesten