Jaarthema 2018/2019

We starten het nieuwe schooljaar altijd met een thema passend bij onze christelijke identiteit. Het thema loopt van 27 augustus tot en met 19 oktober. Er wordt dan in alle groepen gewerkt aan hetzelfde thema en dit jaar is dat: “Samen sta je sterk!”. Hiermee sluiten we aan bij de christelijke kinderboekenmaand, die als thema heeft: “Door dik en dun – vriendschap vieren”.  

We hebben als commissie besloten om alle ouders via de mail te informeren over het nieuwe project. Andere jaren werkten we met een projectboekje, maar dit jaar doen we dit via de mail. 

De centrale Bijbeltekst bij het thema “Samen sta je sterk” is:

Houd van elkaar, net zoals Ik van jullie houd  (Johannes 15:12)

We zijn dankbaar dat we ook dit schooljaar met God mogen beginnen. Samen met Hem staan we sterk en kunnen wij onze krachten bundelen. Misschien is het voor de kinderen spannend om weer naar school te gaan. Wat is het dan prettig om samen met je klasgenoten aan het nieuwe jaar te beginnen. “Samen sterk” komt in veel situaties terug; in vriendschappen, hoe we met elkaar omgaan, in het bidden met en voor elkaar of in het helpen van een ander (dichtbij of ver weg). Omdat God ons eerst heeft liefgehad kunnen wij een ander liefhebben! Dan kun je iemand door dik en dun steunen, help je hem of haar in goede en slechte tijden. Een goede vriendschap is goud waard. Dit gaan we uitwerken tijdens de projectweken. Het komt terug tijdens de lessen en de extra activiteiten, in de liederen en natuurlijk tijdens de afsluitende kerkdienst in de verschillende kerken. Hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd! Op de inloopavond kunnen de klassen uiteraard weer worden bezocht. We zijn benieuwd wat de kinderen allemaal gaan maken! 

We hopen op mooie weken met elkaar. Samen bijbel lezen, zingen en bidden……dan sta je sterk!

Data op een rijtje:

11 oktober 2018: Inloopavond op school van 18:30-19:30

14 oktober 2018: Themadiensten in de GKV van Capelle, Rotterdam Oost en Nieuwerkerk aan de IJssel.

hierna volgen nog 4 mooie thema’s gedurende het jaar. Steeds tussen de vakanties in.
De leerkrachten houden u op de hoogte van de onderwerpen die dan behandeld worden.